Anke Vandenhouwe

“Vertrouwen is goed, controle is beter”. Zo wordt het elk beginnend auditor ingeprent en dat was ook bij mijn professionele start niet anders. In het tweede deel van mijn carrière ging ik aan de slag als Finance executive bij DPG Media en kwam mijn liefde voor sterke merken samen met mijn passie voor media. Het was pas toen, na mijn eedaflegging als bedrijfsrevisor, dat bleek dat de woorden in die slogan omgekeerd hoorden te staan: “Controle is goed, vertrouwen is beter”.

Als ‘empathisch mentor’ wil ik er in de eerste plaats zijn voor mijn team: een luisterend oor, een vangnet, een steun in de rug. Ik geef leiding door in de loopgraven naast mijn troepen mee te vechten. Ik voeg gedrevenheid en focus toe, en geef richting en realiteitszin aan elk project.

De juiste mensen op de juiste plaats zetten, zowel qua technische bagage als qua cultuurfit: doe het correct en je haalt het allerbeste uit je mensen naar boven. Dat geloof ik écht.

Verder hou ik ervan om in administratieve processen structuur en systematiek te brengen, om zo de productiviteit te verbeteren en tijdverspilling terug te dringen.

2 van die passies – mensen en administratie – kwamen eerder al samen bij de lancering van De Supporters. Mijn natuurlijke reflex om voortdurend op zoek te gaan naar verbetering, net zoals mijn financiële bagage en analysevermogen, stel ik dan weer via RentMyBrain ten dienste van anderen.

Ik ben een geboren realist. Ik hou ervan om snel te schakelen en kansen te benutten. Ik los problemen op de meest pragmatische manier op en haal er voldoening uit wanneer dat de verwachtingen van anderen overtreft.

Ik ben gelukkig getrouwd met mijn beste vriend Michael, met wie ik 2 jonge kindjes, Aline en Louis, heb.

Vrijblijvend kennismaken?