html templates

Onze missie

We zorgen ervoor dat ondernemen in Spanje
fun en avontuurlijk blijft voor jou!

Een bedrijf starten in Spanje, dat lijkt je wel wat?

Maar hoe begin je eraan? 

Toch niet zo simpel al dat papierwerk in het Spaans. En zo zonder of met een beperkt netwerk?

Je bent zeker niet de enige die hiermee worstelt. Volgens een FIT (Flanders Investment & Trade) studie uit 2018 zijn taal en bureaucratie de belangrijkste redenen waarom bedrijven eraan twijfelen dat gedroomde kantoor in Spanje te openen.

Laat je hierdoor niet tegen houden! Want dit is nu net dé bestaansreden van Olive Operations: jou helpen met alle poespas waar jij niet mee wil bezig zijn. 
Jij wil focussen op je business, uiteraard! Wij zorgen voor jouw HR, marketing, facilities, contracting, compliancy, office management, of voor alles waar je hulp bij nodig hebt.

Ervoor zorgen dat ondernemen in Spanje fun en avontuurlijk blijft voor jou, dat is ónze Reason Why.

Onze diensten

Dit is wat we voor jou kunnen doen!

Of je nu al even actief bent in Spanje of net beslist hebt om de uitdaging aan te gaan, Olive Operations is er voor jou!

We zijn je lokale vertegenwoordiger, je SPOC voor alles wat met support van je onderneming te maken heeft. Wij richten ons uitsluitend op de zakelijke kant van je verhaal, maar verwijzen je graag door naar gespecialiseerde dienstverleners voor begeleiding van je expats of voor je eigen vragen betreffende het vinden van een woning, een school, en dergelijke. 

Onze dienstverlening

Wil je graag hulp bij 1 specifiek onderdeel of kies je voor ondersteuning op alle domeinen? 

Is je onderneming al officieel opgericht? Heb je al een kantoor gevonden? Wij begeleiden je graag en helpen je met het vinden van de juiste specialisten. Ook voor de praktische inrichting van je kantoor kan je bij ons terecht.

Je wil een aantal medewerkers in dienst nemen en hebt dus hulp nodig met rekrutering, het opstellen van arbeidscontracten en salarispakketten, onboarding, coaching, opleidingsstrajecten...

We zorgen voor alle noodzakelijke contracten zoals verzekeringen, telecom, elektriciteit, water, poetsfirma, de verplichte preventiedienst, alle beveiligings -en safetymateriaal voor het kantoor.

Wil je regelmatig posten op sociale media, marketingmateriaal ontwerpen, heb je hulp nodig bij het organiseren van een openingsreceptie of events met klanten, het kan allemaal!

Uiteraard zorgen we ervoor dat je in orde bent met de Spaanse en Europese wetgeving én dat je op de hoogte bent van alle kansen die de overheid biedt op vlak van subsidies en steun.

Kantoormateriaal nodig? Wekelijkse bestellingen, reis- en hotelreservaties, facturatie, controle salarisfiches, en dergelijke. Ook deze taken kan je aan ons uitbesteden.

Mobirise

Hoe gaan we praktisch te werk?

Op basis van je noden en vragen maken we een voorstel op maat. Het werk kan remote gebeuren maar evengoed kunnen we afspreken dat er een bepaalde aanwezigheid op je kantoor is. We verkiezen hierbij steeds een samenwerking op langere termijn; alleen dan kunnen we de noden van onze klant goed leren kennen en daar optimaal op inspelen. Neem vrijblijvend contact voor een kennismaking en een samenwerkingsvoorstel!

Mobirise